DOLAR
44,7608
EURO
52,8555
ALTIN
6.898,16
BIST
14.201,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
13°C
Trabzon
13°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
14°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Pazar Hafif Yağmurlu
13°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Reklam
Reklam

İsrail’den yeni saldırı: Devrim Muhafızları karargahı vuruldu

İsrail’den yeni saldırı: Devrim Muhafızları karargahı vuruldu
REKLAM ALANI
08.03.2026 17:30 | Son Güncellenme: 08.03.2026 18:18
A+
A-

İsrail, İran’a yönelik yeni hava saldırısı dalgası başlattı. İsrail ve ABD uçakları ülkenin güneyinde yer alan Huzistan eyaletindeki Devrim Muhafızları karargahını vurdu. Söz konusu yerin, Devrim Muhafızları’nın “Uzay gücü” karargahı olduğu belirtildi.

İsrail ve ABD savaş uçaklarının İran’da Devrim Muhafızları’nın karargahını vurduğu açıklandı.

UZAY KARARGAHI VURULDU

ABD ve İsrail, İran’ı bir kez daha vurmaya başladı. Hedef alınan yer bu sefer İran Devrim Muhafızları ordusunun can damarı oldu.

İran’ın güneyindeki Huzistan eyaletinde yer alan Devrim Muhafızları’nın karargahı, İsrail ve ABD savaş uçakları tarafından bombaladı. Karargahın, Devrim Muhafızları’nın uzay karargahı olduğu belirtildi.

İsrail'den yeni saldırı: Devrim Muhafızları karargahı vuruldu

DEVRİM MUHAFIZLARI DA HAVA ÜSSÜNÜ HEDEF ALDI

Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gerçek Vaat 4 Operasyonunun 28. dalgasında ABD güçlerinin konuşlandığı Ürdün’deki El-Azrak (Muvaffak Salti) Hava Üssü’nün füzelerle birkaç kez hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “İşgal altındaki topraklarda bulunan Tel Aviv ve Birüssebi’deki askeri hedefler, süper ağır savaş başlığına sahip ‘Habir’ füzeleriyle vuruldu.

İsrail'den yeni saldırı: Devrim Muhafızları karargahı vuruldu

ABD’nin ve Siyonist rejimin saldırgan ve suçlu ordularının vahşetinin ardından İran Silahlı Kuvvetlerinin düşmana yönelik saldırılarının hacmi ve derinliği önümüzdeki saatlerde ve günlerde artacak ve kazanımları asil İran milletine ulaşacaktır.”

ABD-İSRAİL’İN İRAN’A YÖNELİK SALDIRILARI

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat’ta İran’a askeri saldırı başlattı. İran da İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.

ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ali Hamaney’in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü. İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Said İravani, BM’de yaptığı açıklamada, saldırıların başlamasından bu yana en az 1332 İranlı sivilin hayatını kaybettiğini, binlerce kişinin yaralandığını duyurdu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.