DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
14°C
Trabzon
14°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
13°C
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Salı Parçalı Bulutlu
16°C
Reklam
Reklam

Putin: Ukrayna gemilerine yönelik saldırıları artıracağız, Avrupa savaşmak istiyorsa biz hazırız

Putin: Ukrayna gemilerine yönelik saldırıları artıracağız, Avrupa savaşmak istiyorsa biz hazırız
REKLAM ALANI
02.12.2025 18:20 | Son Güncellenme: 02.12.2025 21:05
A+
A-

Ukrayna’nın Karadeniz’de iki Rus tankerine saldırı düzenlemesinin ardından Putin’den açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tehditler savurarak, “Ukrayna tesislerine ve gemilerine yönelik saldırıları artıracağız. Ukrayna’ya yardım eden ülkelerin tankerlerine yönelik adımlar atacağız. Avrupa savaşmak istiyorsa biz hazırız.” dedi.

Karadeniz’de geçtiğimiz hafta Ukrayna’nın Rusya’ya giden tankerlere düzenlediği saldırılar bölgede tansiyonu bir kez daha yükseltti. Ukrayna-Rusya savaşında barışın konuşulduğu günlerde gelen saldırılar, çatışmaların hemen bitmeyeceğinin sinyalini bir kez daha gözler önüne serdi.

PUTİN: UKRAYNA TESİSLERİNE SALDIRILARI ARTIRACAĞIZ

Saldırılardan günler sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den açıklama geldi. Putin hem Ukrayna’ya hem de Avrupa’ya tehditler savurdu. Putin, “Ukrayna tesislerine ve gemilerine yönelik saldırıları artıracağız. Ukrayna’ya yardım eden ülkelerin tankerlerine yönelik adımlar atacağız.” dedi.

“AVRUPA SAVAŞMAK İSTİYORSA HAZIRIZ”

Putin, Avrupa’ya da seslendi. Rusya Devlet Başkanı, “Avrupa savaşmak istiyorsa biz hazırız.” ifadelerini kullandı.

KARADENİZ’DE RUS GEMİLERİNE SALDIRI

Ulaştırma
ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünce 28 Kasım’da yapılan açıklamada, VIRAT isimli ankerin, Karadeniz’de takribi 35 deniz mili açıkta isabet aldığı, olay yerine kurtarma unsurları ve ticari gemi yönlendirildiği bildirilmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da VIRAT isimli gemideki 20 kişilik mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirmişti.

Bakanlığın 30 Kasım’daki açıklamasında ise gemiyle ilgili çeki operasyonunun devam ettiği, geminin Türkeli Limanı’na yanaştırılmasının planlandığı belirtilmişti.

Gemi, özel bir firmaya ait römorkör refakatinde Karadeniz’de bulunduğu alandan çekilerek dün aradeniz’in Sarıyer hizasında açık bölgeye ulaşmıştı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.