DOLAR
43,1414
EURO
50,3444
ALTIN
6.358,64
BIST
12.279,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
14°C
Trabzon
14°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
5°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
6°C
Perşembe Çok Bulutlu
9°C
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Reklam
Reklam

Zorunlu Eğitim Sistemi Değişiyor

Zorunlu Eğitim Sistemi Değişiyor
REKLAM ALANI
05.10.2025 15:39 | Son Güncellenme: 05.10.2025 19:41
6
A+
A-

Bakan Tekin, 4+4+4 eğitim sisteminin değişimi için rapor hazırlandığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 12 yıllık zorunlu eğitimin kısaltılmasıyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

12 YILLIK ZORUNLU EĞİTİM SÜRESİ

Kanal 7 televizyonunda konuşan Tekin, toplumsal beklentiler ve bilgiye erişimin kolaylaşması nedeniyle zorunlu eğitim süresinin kısaltılabileceğini söyledi. Bakan Tekin, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) lisans eğitiminin 3 yıla düşürülmesine ilişkin hazırlığını da hatırlattı.

“CUMHURBAŞKANI’NIN ONAYINA SUNACAĞIZ”

Tekin, bir süredir üzerinde çalışılan raporun tamamlandığını açıklayıp, “Bunu sayın Cumhurbaşkanı’nın onayına sunacağız. Bu konuda karar verilirse farklı alternatifler var. İlk kabinede çok büyük ihtimalle bununla ilgili bir sunum yapacağız” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILIN TAKVİMİ BUNA GÖRE DİZAYN EDİLECEK”

Bu yıl içinde karar verileceğini de ifade eden Tekin, “Önümüzdeki yıl eğitim öğretim takvimi buna göre dizayn edilecektir” diye konuştu.

ÖĞRETMEN ATAMALARI İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Gündemine 2025 yılı öğretmen atamaları ve Milli Eğitim Akademisi kontenjanlarını da alan Bakan Tekin, KPSS ile mülakat döneminin bittiğini belirterek, “Bunu bu yıl son kez yaptık” ifadesini kullandı.

Tekin, 24 Kasım’da 15 bin öğretmenin atamasını yapacaklarını da sözlerine ekleyip “2026 başından itibaren akademide 10 bin öğretmenin eğitim sürecini başlatacağız” dedi.

Kaynak: AA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.