DOLAR
49,8378
EURO
55,6845
ALTIN
6.464,88
BIST
11.165,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Çok Bulutlu
20°C
Trabzon
20°C
Çok Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Yağmurlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C

Bu ilanın bedeli ağır oldu! Bakanlıktan emlak şirketine 28 bin 620 TL ceza

Bu ilanın bedeli ağır oldu! Bakanlıktan emlak şirketine 28 bin 620 TL ceza
MOBİL REKLAM ALANI
26.10.2026 16:00 | Son Güncellenme: 26.10.2026 16:53
A+
A-

İnternette 2 milyon TL’ye satışa koyduğu dairenin fiyatını arayan müşterilere “satış bedeli değil peşinat” olarak açıklayan emlak şirketine Ticaret Bakanlığı tarafından ‘yanıltıcı ilan’ gerekçesiyle 28 bin 620 TL idari para cezası kesildi.

Ticaret Bakanlığı, internet üzerinde tüketicileri yanıltan emlak ilanlarına karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bakanlık, internet ortamında satış fiyatını 2 milyon TL olarak ilan eden ancak arayan müşterilere bu rakamın ev bedeli değil peşinat olduğunu söyleyen bir emlak şirketine 28 bin 620 TL idari para cezası kesti.

ALICIYI “PEŞİNAT” DİYEREK YANILTTILAR

İç Ticaret Genel Müdürlüğü Sektörel Ticaret ve Taşınır Rehni Dairesi ekipleri, sosyal medyaya yansıyan paylaşımlar üzerine harekete geçti. İnternetteki ilan platformunda satış fiyatı 2 milyon TL olarak gösterilen daireyi mercek altına alan yetkililer, ilanı veren emlak şirketinin kendilerini arayan alıcı adaylarına bu tutarın nihai satış fiyatı olmadığını, aslında talep edilen peşinat miktarı olduğunu ilettiğini tespit etti. İncelemelerin ardından Bakanlık, ‘yanıltıcı ilan’ gerekçesiyle ilgili firmaya 28 bin 620 TL ceza uyguladı.

BAKANLIKTAN NET MESAJ: GÖZ YUMMAYACAĞIZ

Bölgede benzer yöntemlerle vatandaşları yanıltan çok sayıda ilan sahibine de aynı cezaların kesildiğini ve incelemelerin genişletilerek sürdüğünü belirten Ticaret Bakanlığı yetkilileri, yayımladıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İlanlarda belirtilen fiyatlar tüketiciyi yanıltmak için kullanılamaz. Vatandaşımızı gerçeği yansıtmayan bilgilerle peşinden koşturmak, zamanını ve emeğini boşa harcamak kabul edilemez. Ticaret Bakanlığı olarak tüketicilerimizin haklarını korumaya, yanıltıcı ilanlara karşı mevzuatımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Vatandaşımızı mağdur eden hiçbir uygulamaya göz yummayacağız.”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kaynak: Demirören Haber Ajansı

MOBİL REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.