DOLAR
44,9189
EURO
52,6138
ALTIN
6.785,36
BIST
14.335,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
14°C
Trabzon
14°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
10°C
Cuma Hafif Yağmurlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığı resmen duyurdu: 112 Web İhbar Sistemi devrede

İçişleri Bakanlığı resmen duyurdu: 112 Web İhbar Sistemi devrede
REKLAM ALANI
31.10.2025 16:14 | Son Güncellenme: 31.10.2025 21:17
A+
A-

İçişleri Bakanlığından ihbar sistemi ile ilgili yeni bir hamle daha geldi. Asılsız ihbarlar nedeniyle sürekli sorunların yaşandığı 112 ihbar sistemi artık online olarak da hizmet verecek. Hayata geçirilen ‘112 Web İhbar Sistemi’ ile vatandaşlar artık telefonun yanı sıra internet üzerinden de şüpheli durum ve suç faaliyetleriyle ilgili ihbarda bulunabilecek.

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen “112 Web İhbar Sistemi” ile vatandaşlar artık telefonun yanı sıra internet üzerinden de şüpheli durum ve suç faaliyetleriyle ilgili ihbarda bulunabilecek.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yeni ihbar sistemine yönelik yapılan açıklamada, “112 Web İhbar Sistemi” ile yeni bir dönem başladığı belirtildi.

  • Açıklamada, “İçişleri Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen 112 Web İhbar Sistemi, kullanıcı dostu arayüzü ve kolay erişim imkanıyla vatandaşlarımızın hizmetinde. Bu sistem sayesinde şüpheli durumlar ve suç faaliyetleri hızlı ve güvenli bir şekilde yetkililere bildirilebiliyor.” ifadesi kullanıldı.

İhbar formu

Sistem, kullanıcıları yönlendiren bir ihbar formu ile işlemleri hızlı ve düzenli bir şekilde gerçekleştirme olanağı sunuyor.

İhbar formunda, olay veya vaka ile ilgili detaylı bilgiler talep ediliyor. İlk olarak, olayın yeri bilgilerinin doldurulması gerekiyor.

Formun bir diğer bölümü, vatandaşların olayın detaylarını açıklamasına olanak tanıyor. Ayrıca ihbarın hangi güvenlik birimine yönlendirileceği de (Emniyet veya Jandarma) seçilebiliyor.

Kişisel bilgiler bölümünde, vatandaşlardan ad, soyad, kimlik numarası, adres, telefon numarası ve e-posta bilgilerini eksiksiz doldurmaları isteniyor. Türk vatandaşı olmayanlar için de ilgili bir işaretleme seçeneği bulunuyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Meclis gündeminde olan Yeni Trafik Kanunu Teklifi ile kırmızı ışık ihlallerine çok daha sert yaptırımların geleceğini duyurdu. Bu düzenlemeyle birlikte, kural tanımaz sürücülerin ehliyetlerine el konulacak ve hatta iptal edilecek:

3. kez ihlalde: 30 gün sürücü belgesi geri alınacak.

4. kez ihlalde: 60 gün sürücü belgesi geri alınacak.

5. kez ihlalde: 90 gün sürücü belgesi geri alınacak.

6. kez ihlalde ise: Sürücü belgeleri iptal edilecek.

Bakan Yerlikaya, duyurusunu, “Kırmızı ışıkta geçmek yalnızca bir kural ihlali değil vatandaşlarımızın hayatına kast eden bir sorumsuzluktur,” sözleriyle noktaladı ve vatandaşları bu tür davranışları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeye davet ederek, “Biz Gereğini Yaparız” mesajını verdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.