DOLAR
47,0021
EURO
53,6711
ALTIN
6.064,98
BIST
14.092,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
25°C
Trabzon
25°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Çok Bulutlu
26°C
Reklam
Reklam

Trump, Beştepe’de Şara ile görüştü: Suriye teröre destek veren ülkeler listesinden çıkacak

Trump, Beştepe’de Şara ile görüştü: Suriye teröre destek veren ülkeler listesinden çıkacak
REKLAM ALANI
08.07.2026 18:15
A+
A-

Ankara’da gerçekleştirilen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonrası zirvenin özel davetlisi olan Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile bir görüşme gerçekleştiren ABD Başkanı Donald Trump, düzenlenen ortak basın toplantısında “Suriye’de Şara’nın yaptığı işten gurur duyuyoruz” dedi. Trump, ayrıca Suriye’yi “terörü destekleyen ülkeler” listesinden çıkarmayı düşündüğünü de belirtti.

Abd Başkanı Donald Trump,  Ankara’da gerçekleştirilen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonrası zirvenin özel davetlisi olan Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile bir araya geldi.

“SURİYE’Yİ ‘TERÖRÜ DESTEKLEYEN ÜLKELER’ LİSTESİNDEN ÇIKARMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan iki liderden Trump, “Suriye’de Şara’nın yaptığı işten gurur duyuyoruz” dedi.

Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırıldığını ve bu durumun ülkeyi istikrarlı hale getirdiğini kaydeden Trump, Suriye’yi “terörü destekleyen ülkeler” listesinden çıkarmayı düşündüğünü de belirtti.

Trump, Suriye’nin Hizbullah ve Lübnan konusunda yardımcı olabileceğini de söyledi.

“EĞER BEN BAŞKAN OLMASAYDIM BUGÜN İSRAİL DİYE BİR YER YOKTU”  

Türkiye’nin harika bir NATO müttefiki olduğunu söyleyen Trump, “İsrail lideri Netanyahu da harika bir savaş dönemi başbakanı. Bu kadar iyi olmasaydı İsrail bugün olmazdı. Eğer ben Başkan olmasaydım bugün İsrail diye bir yer yoktu” dedi.

İsrail ve Lübnan, Hizbullah ile çatışmaları sona erdirmeyi amaçlayan üçlü çerçeve anlaşmasına da değinen Trump, “İsrail Lübnan’ın güneyinden birliklerini çekmek istiyor. Bir anlaşma hazırlanıyor.” diye konuştu. 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.